8 въпроса, които да зададете на кетъринга за сватба

8 въпроса, които да зададете на кетъринга за сватба

Публикувано на 22 октомври 2021 г.

След като откриете мечтаното място за сватба, е време да финализирате всички останали детайли, включително наемането на сватбен кетъринг. Храната и напитките играят важна роля за доброто настроение на вашите гости на сватбения прием.

Когато проучвате потенциални възможности за хранене, не забравяйте:

Храната не само трябва да е вкусна, но и красиво поднесена.

За да улесним процеса по избор на кетъринг за сватба, създадохме списък с въпроси, които да зададете на сватбения доставчик. Така ще се уверите, че не сте пропуснали нещо важно, преди да вземете финално решение.

Важни въпроси при избора на кетъринг за сватба

1.Свободни ли сте за нашата дата?

Първият въпрос винаги трябва да бъде дали фирмата е свободна за датата на сватбата ви. Някои компании разполагат голям брой персонал, който може да се включи в повече от едно събитие. Информирайте се предварително за такава възможност, в случай, че на сватбения ви ден има и друго събитие.

2. В какви събития сте участвали?

Важно е да работите с някой, който знае какво прави и ще изпълни обещанията си. Не се страхувайте да попитате за минал опит. Колко сватби са направили? Участвали ли са на събития на мястото на вашата сватба? Това определено е плюс, тъй като те вече ще са запознати с това как протичат нещата на мястото.

Трудно ще се ориентирате за стила на работа, ако просто разгледате менюто. Затова помолете за снимки на предястие, десерти, декорация (ако предлагат). Така най-лесно ще разберете дали могат да сбъднат идеята ви.

3. Какви видове кетъринг предлагате?

Независимо дали става въпрос за традиционна вечеря, семеен обяд, небрежен бюфет или коктейл само с ордьоври, услугата за хранене, която изберете за вашия сватбен прием, ще повлияе до голяма степен на цялостната атмосфера на тържеството. Важно е да знаете дали кетърингът може да приеме стил на хранене, отговарящ на вашата визия.

4. Какво е включено в пакета?

Прозрачността е от ключово значение при резервация на сватбен доставчик. Информирайте се предварително какво е включено в отделните пакети. Така лесно ще предвидите бюджет за останалите неща, които планирате.

5. Предлагате ли дегустации на меню?

Дегустациите на менюто са сватбено събитие са важни. Това е възможност да видите размера на порциите и стила, да зададете последващи въпроси и да предложите обратна връзка.

6. Разкажете за вашия кетъринг персонал.

Персоналът на сватбения доставчик е важна част от събитието, тъй като това са хората, които ще се ангажират с вашите гости по време на сватбата. Важни въпроси, които трябва да зададете, включват дали техният персонал е участвал в подобно събитие досега. Какво ще облекат и за какъв период от време ще бъдат на разположение.

7. Как ще се приготвя храната в деня на сватбата?

Разберете как и кога ще бъде приготвена храната. Информирайте се как и по кое време ще бъде доставена до мястото на сватбата.

8. Менюто фиксирано ли е, или можем да е персонализирано?

Вие и вашият партньор може да имате предвид конкретна визия за сватбения прием, в този случай този въпрос е важен. Повечето кетъринг компании с удоволствие ще направят корекции въз основа на вашия стил и предпочитания, като например позволяват на гостите да избират своите предястия, осигуряват детски ястия или имат различен избор на храна за гости с алергии, или диетични ограничения. Обсъдете предварително подобни въпроси, за да имате ясен план за действие.

 

прочетете »

Изпратете запитване

Contact Us

Телефон за конакти:

Елица Динкова 0886 272 736
Пламен Динков 088 410 1229

Адрес:

ул. „Ангел Маджаров“ 63, 1853 кв. Челопечене, София

E-mail:

office@wb-catering.com

Последвайте ни:

Страницата ни във Facebook    Страницата ни в Instagram