3 грешки с храната, които да избегнете в сватбения ден

3 грешки с храната, които да избегнете в сватбения ден

Публикувано на 27 май 2021 г.

Често срещаният рефрен „Никой няма да запомни храната на вашата сватба“ всъщност не отговаря на истината. Храната е първото нещо, което прави впечатление на подобно събитие. Причината е, че гостите съпреживяват повода през храната. Затова е важно тя да бъде подбрана с вкус и съобразена с много различни фактори.

Кои са най-често срещаните грешки, свързани с храната, които да не допускате? В следващите редове представяме 3 от тях.

Няма храна по време на коктейла

Нито една от съществуващите кетъринг фирми София няма да ви посъветва да предложите на гостите си само коктейли. Към тях трябва да има лека почерпка като брускети, хапки, плодове или нещо друго, което ще бъде красива декорация за събитието и същевременно ще бъде вкусно допълнение към питиетата.

Липсата на кетъринг хапки към коктейлите нарушава официалния етикет при подобни събития. Затова не се лишавайте от хапките.

Планиране на меню за себе си, а не за гостите

Вашата сватба е вашият специален ден. Но помислете и за гостите, които ще бъдат свидетели на този важен за вас момент. Предвидете техните нужди и се съобразете с тях при поръчка на менюто. Помислете за децата, за хората с хранителни алергии или ограничения. За да си прекарат добре, осигурете им подходяща храна.

Не изключвайте кетъринга

Изборът на кетъринг услуги за сватба често се свежда до личните предпочитания. Не пренебрегвайте тази опция с лека ръка, защото може да се окаже подходяща за сватбата, която планирате. Комбинирането на традиционно меню и кетъринг хапки и услуги е добър начин да осигурите на вашите гости първокласно събитие и вкусна храна.

Кетърингът е подходящ за сватби на открито, за осигуряване на различно предястие за всеки гост с цел да се почувства специален. Нека не забравяме, че във време на пандемия, когато социалните контакти следва да бъдат ограничавани, най-добрият начин за поднасяне на храна е с помощта на специално ангажирани сервитьори и кетъринг.

Друга полза от кетъринга за сватбени събития е, че редуцира количеството храна, което се изхвърля.

Помислете за тези грешки при планирането на сватбеното меню. Спазвайки ги, ще имате едно спокойно и весело тържество с много приятни спомени.

 

прочетете »

Изпратете запитване

Contact Us

Телефон за конакти:

Елица Динкова 0886 272 736
Пламен Динков 088 410 1229

Адрес:

ул. „Ангел Маджаров“ 63, 1853 кв. Челопечене, София

E-mail:

office@wb-catering.com

Последвайте ни:

Страницата ни във Facebook    Страницата ни в Instagram