Тенденции в сватбеното меню през 2021 г.

Тенденции в сватбеното меню през 2021 г.

Публикувано на 11 май 2021 г.

Толкова много неща се промениха през 2020 г. и определено видяхме разнообразни сватбени тържества, включващи все повече кетъринг менюта, хапки и услуги.

Традиционните сватбени вечери бяха заменени от уникални възможности за грижливо подбрана храна, за да се подобри преживяването на гостите и младоженците, въпреки нестандартната ситуация.

Какво предстои за 2021 г.?

Тъй като сватбите изглеждат малко по-различни от традиционното, може да е трудно да се предскаже каква е тенденцията. В следващите редове споделяме прогнози на експерти от бранша за тенденциите при храненето на гости по време на сватбени тържества през 2021 г.

  • Събития на открито

Организирането на сватби на открито ще се запази като тенденция и през 2021 г., смятат експерти. Сервирането на коктейли като питие за „добре дошли“ също ще продължи, с една малка разлика. Методът на обслужване ще се преосмисли като се спазва дистанция между хората, които се нареждат за избор на питие.

Друга възможност е при наемане на кетъринг София услуги сервитьори да носят напитките до конкретния човек с цел да не се струпват хора около масите за самообслужване, както беше преди появата на ковид.

  • Самостоятелни предястия за всеки гост

Една добра възможност за спазване на изискванията е самостоятелно предястие за всеки гост. Това лесно може да се уреди с помощта на кетъринг в София. Поръчването на определен брой хапки или друг вид кетъринг продукти, умножено по броя гости, дава спокойствие и сигурност, както от гледна точка на безопасността, така и откъм планирането на количеството храна, нужно за събитието.

  • Без общ бюфет

За да нямат достъп до храната всички присъстващи, добро решение би било сервитьорите да им поднасят храната. 

Друго подходящо решение е всеки гост да се реди на опашка, спазвайки дистанция, но да не се докосва до храната. Специално ангажирани сервитьори ще подготвят храната пред него и ще му я дават. Този принцип на работа се използваше активно през миналия летен сезон в морските и планинските курорти с цел да се предотврати излишен контакт на много хора с храната. Със сигурност това решение дава добър резултат и специалистите смятат, че ще се оформи като тенденция и при сватбените събития през 2021 г.

Важно е да си напомняме, че каквото и да предстои през 2021 г., със сигурност ще се справим, когато сме заедно.

Ако търсите вдъхновяващи идеи как да планирате меню за сватба, прочетете подробната ни статия по темата в блога. За услуги, свързани с кетъринг в София за всеки повод, не се колебайте да ни потърсите.

прочетете »

Изпратете запитване

Contact Us

Телефон за конакти:

Елица Динкова 0886 272 736
Пламен Динков 088 410 1229

Адрес:

ул. „Ангел Маджаров“ 63, 1853 кв. Челопечене, София

E-mail:

office@wb-catering.com

Последвайте ни:

Страницата ни във Facebook    Страницата ни в Instagram