Почерпка в офиса за сплотяване на колектива

Почерпка в офиса за сплотяване на колектива

Публикувано на 7 ноември 2023 г.

Независимо дали става дума за по-голям или по-малък колектив, все повече компании редовно търсят поводи за социализация на служителите си, особено сега, когато завръщането в офиса след двете пандемични години се оказва нелеко.
Почерпката, дори без специален повод, е една от традициите- част от корпоративните култури, която прави тази така желана социализация в относително неформална обстановка абсолютно възможна. Събирайки се веднъж седмично на чаша кафе и хапки, дори и колегите, които не работят пряко заедно, могат да се опознаят и сприятелят.

Идеите за почерпка в офиса могат да бъдат разнообразни.

Ако става дума за седмична неформална сбирка на колегите в софийски офис, класическите вкусове сладки и солени хапки са добър вариант. От менюто на White bite подберете и месни, и вегетариански опции, за да покриете предпочитанията на всички присъстващи. Ако сбирката е с продължителност около час, предвидете по 2-3 сладки и 2-3 солени хапки на човек.

Специалните поводи изискват специално меню.

Годишнина на компанията, личен празник (нечий рожден ден, сключен брак и други), спечелена награда, сключена голяма сделка – всичко това са поводи да се събере и сплоти колективът. Идеите за почерпка в офиса тук обаче трябва да бъдат поне едно ниво над тези, които използвате за ежеседмичните сбирки, за да се запази усещането за ексклузивност. Можете да заложите тук на по-екзотични вкусове и персонализирано оформление на платата. Все пак обаче не забравяйте, че събирате хора, чиито хранителни навици е възможно да не познавате много добре. Отново комбинирайте сладки и солени хапки, а за много специален повод можете дори да изберете индивидуално меню за всеки. Екипът на White bite може да Ви съдейства със специални, съобразени с Вашата концепция, предложения.

Вкусната храна сплотява!

Пресните продукти, вкусните хапки, красиво сервираната храна – те са част от преживяването. Независимо, че ежеседмичните сбирки могат да се превърнат в просто част от работната рутина, а специалните събития не са толкова чести, почерпката в офиса е част от “обредите” в организационната култура. Тези ритуали могат да бъдат приемани не с досада, а напротив – очаквани и носещи положително настроение, което неминуемо ще се отрази и върху мотивацията на Вашите служители.

Често работната рутина изморява, носи досада и кара дори хората, които много обичат работата си, да се чувстват сякаш са влезли “в коловоз”. В този момент едно разсейване, каквото представлява прекарването на малко време далеч от компютъра, в неформални разговори в зоната за релакс, може да се окаже наистина важно за това служителите Ви да са спокойни и доволни на работа. Дори и двете неща да Ви изглеждат твърде далечни, факт е, че вече все повече хора държат най-вече на комбинацията от служебни задачи и лично време – осигурете им оптималната такава в офиса!

 

прочетете »

Изпратете запитване

Contact Us

Телефон за конакти:

Елица Динкова 0886 272 736
Пламен Динков 088 410 1229

Адрес:

ул. „Ангел Маджаров“ 63, 1853 кв. Челопечене, София

E-mail:

office@wb-catering.com

Последвайте ни:

Страницата ни във Facebook    Страницата ни в Instagram